Vragen?

Van het gas af?

Veel mensen zullen de komende jaren gasloos gaan wonen. In 2021 moeten alle gemeenten in Nederland voor elke wijk aangeven wanneer die van het gas af gaat.

Daarom houdt het Cv-ketel collectief rekening met een toekomst zonder gas. Dit biedt zekerheid en flexibiliteit voor een toekomst die nog onduidelijk is.

Als je een cv-ketel huurt

Je kunt een huurcontract na de eerste 12 maanden opzeggen als in de toekomst blijkt dat je woning van het gas af moet of gaat. Je contract stopt dan en de cv-ketel wordt gratis weggehaald.

Wil je zelf binnen de eerste 3 jaar stoppen met huren, dan betaal je alleen €250 deïnstallatiekosten. Je ontvangt dan een tegoedbon van €250 die je bijvoorbeeld kunt gebruiken voor de aanschaf van een warmtepomp. Het tegoed is geldig bij de aanbieders die nu meedoen aan het collectief.

Als je een cv-ketel koopt

Dan krijg je een tegoedbon van €1.000 en de cv-ketel wordt gratis weggehaald. Dit bedrag neemt af met 10% per jaar, maar wordt nooit lager dan €250. Dit minimumbedrag krijg je altijd terug. Ook als je de ketel tussen het 8e en het 15e jaar laat weghalen.

Het tegoed is geldig bij de aanbieders die nu meedoen aan het collectief. Je kunt het bijvoorbeeld gebruiken voor de aanschaf van een warmtepomp.